De CiderGaard is een hoogstamboomgaard en voedselbos in deelgebied de Park van Park Lingezegen. Deze boomgaard is, naast vier andere voedselbossen, aangeplant in het voorjaar van 2016 en 2017. Met de aangeplante appelrassen kunnen we lekkere cider kunnen maken. Er staan onder andere veel oud-Nederlandse rassen zoals Sterappel, Notarisappel en Bellefleur. Maar ook onze hop groeit daar en nog veel meer ander fruit zoals pruimen, abrikozen en bijvoorbeeld de onbekende fruitsoort krozen. Omdat het een aantal jaren duurt voordat hoogstambomen fruit gaan dragen kijken we elk jaar hals rijkend uit naar een mooie oogst en de terroir van dit gebied.

Op de picknickbanken in het voedselbos de CiderGaard kun je heerlijk genieten van de stilte en de vele vogels die er  zijn. En als er iets te plukken valt, mag je best proeven. De oogst meenemen is niet de bedoeling.

De boomgaard wordt beheerd door UWE Cider&Ales. Heb je interesse om mee te helpen en te genieten in de boomgaard, stuur dan een berichtje via de contactpagina.

 

Voedselbos
Hopplanten maart 2022